fbpx
Skip to content

Сезон пролет – лято 2021. Светът е голям и приключения дебнат отвсякъде!

  Докато с голямо удоволствие и наслада карахме ски тази зима, първо в Тирол, а след това и в България, не спирахме да обмисляме, плануваме и мечтаем за летните приключения, които ни очакват през настъпващото лято.

  Водени от желанието да измислим нещо ново, нещо още по-интересно и вълнуващо за децата в новия летен сезон, не спирахме да търсим информация за нови места и интересни хора, с които да направим тези приключения възможни.

  Бяхме в контакт с нови и стари приятели, чиято енергия, страст и идеи ни провокираха да изберем точно тях за партньори.

  И така стигнахме до новата ни лятна програма. Бавно, с мисъл за всеки детайл и с неизчерпаем ентусиазъм да сме все по-добри в това, което правим.

  Няма случайни места и случайни хора, от тези които сме избрали и с които работим.

  Както винаги!

  Всяка програма е в партньорство в приятели и с хора, които са се отдали на ДОБРА кауза. Хора, с които гледаме в една посока, хора които обичат природата, приключенията, децата и това, което правят.

  Какво все пак ни очаква?

  Ще започнем с Дневните лагери още от 10 май. Ще съпреживеем пропукващата се закъсняла пролет в гората, на някоя полянка или хълм. Не е изключено да налазим и все още заснежени места…защо пък не?!? Ще бродим из гори и ливади, ще преследваме водопади, които ще бъдат във вихъра си. А когато стане по-топло, ще продължим да приключенстваме всеки ден на различно място, ще яздим кончета, ще порим водите с каяци, ще палим огън, ще се катерим, ще творим, ще месим хляб и още куп интересни неща.

  Ще се учим да си помагаме и да преодоляваме различни предизвикатества заедно.

  Този сезон сме предвидили Дневни лагери и за по-големи деца, като както често правим, за много от приключенията децата от различни възрасти ще бъдат заедно. Защо? – ще попиташ. Защото това е най-естественият начин да се учат едни от други и да си помагат. И защото това е наш основен принцип, който няма да спрем да следваме!

  Лагерите с Преспиване този сезон са 10:

  Откриваме с две  приключенски седмици на морето. МОРСКИ СЪРФ ЛАГЕР – к-г Нестинарка, Царево е съвсем нова програма този сезон. Едната седмица ще е за по-малки дечица (края на юни), а другата за по-големи (началото на юли). Очаква ни каране на сърф, съп и каквото има в часовете преди и следобяд. Ще хапваме в близкия капан, а ще спим в уютни бунгалца, които стопаните на къмпинга (наши приятели), стопанисват с любов и фантазия.

  Велородопска песен (втори сезон) на любимото ни Пампорово, където ще приключенстваме с колела. Базов лагер остава Черният кон на Студенец. Ще караме колела, ще посетим и голяма въжена градина, а може и да се поплацикаме в някой басейн за отмора. Обичаме Родопа!

  Планини и Занаяти (трети сезон) – сменяме само базовия лагер. Пак ще бъде в Черни осъм, просто къщата ще е друга. Този път с басейн! Останалото е творчество, красота и природа! И приключения, разбира се!

  Между 3 Планини – това е единствената ни програма със спане на хотел – любимия Орбел. Въпреки това, луксът няма да ни разнежи и ще опитаме да се качим на връх Полежан и да се насладим на чудните гледки към Пиринските върхове. Освен този преход, ще се повозим на количките във Фън парк Рила (вече изпробвани – супер са!), ще се раздвижим в най-яката въжена градина в България. И ествствено всеки ден ще се плацикаме в минералния басейн на хотела!

  След този лукс обаче, се пренасяме директно в света на дивото!

  Дивото зове (3 сезон) е любима програма. Спим на палатки до село Кестен, храним се в къща. Къщата е на приятел. Правим и сафари, палим огън, возим се на тролей, къпем се в уникален вир. Е… и Дяволското гърло не е за изпускане. Бабите на селото в близост идват да ни се радват вечер, а мурсалският чай си расте наоколо. Така е в Родопите!

  За да не губим тренинг, след това отиваме пак в Балкана. Този път ще живеем в хижа. И не коя да е, а една от най-хубавите, уютните и с чудно красива гледка към връх Ботев и връх Купена.

  Става дума за Амбарица и тънкостите на хижарския живот. Програмата е съвсем нова, а един от инструкторите на този лагер ще бъде нашата приятелка, планински водач и детски учител – Милена Хитрова. Самата тя живее в Троян и познава хижата и района много добре. Много вероятно е да се запознаем и лично със стопанката на хижата – Ема Гатева, която не спира да възражда това прекрасно място и с голям дух, борбеност и неподражаем стил, да го превръща в оазис на истинското хижарство и планинарство. Определено ще има интересни истории,  пропити от миризмата на билков чай и сладко от боровинки. Ще бъде много интересно и полезно. Обещаваме!

  За втората половина на август сме отредили време за нашия Летен Алпийски Лагер. Зимния ски лагер там вече втора година не ни се получава, заради едно малко кръгло с антенки, но току виж лятото се получило. Алпите, Тирол и Гармиш са любими за нас места!

  Миналата есен бяхме на приключенско проучване в района и някак без да се усетим се получи програма, която ще бъде истинско предизвикателство за децата. Ще се качим на връх Цугшпице, като по пътя имаме две почивки – спим на истински алпийски хижи – едната бивш ловен дом, а другата на много високо място, с неповторима гледка! След върха, слизаме в долината (с огромна гондола, с прозрачен под!!!) и отиваме в сърцето на Тирол. Ще караме електрически колела и с тях ще обиколим чудни планински места, ще плажуваме край езера, ще разгледаме Инсбрук – столицата на Тирол, ще опитаме вкусни тиролски специалитети. А който иска и може, ще си общува с местните хора на немски. Всъщност тиролски, но това е друга тема:) Ще се учим!

  Закриваме лятото с любимия ни Планина Вода Каяк – с. Тънково, Източни Родопи.

  Втори сезон. Магията на Източни Родопи е необяснима, просто трябва да се преживее. Тази година добавяме и малко колоездене в приключението. Каяка и разходките остават. Както и чудната храна сготвена от нашата домакиня Михаела.

  Ами това е….

  Оооо….пропускаме черешката на тортата!

  Имаме и един лагер, на който ще се кара УЕЙК!  УЕЙК ЛАГЕР БРАТУШКОВО, със спане в къща за гости, в близкото село – Алдомировци. С нас ще бъде и професионален воден спасител, а на място инструктори ще ни учат как да караме. Точния график ще публикуваме в началото на месец май. Планираме по два лагера за месеците юни, юли и август. Заега….

  Е вече наистина е това! 

  Повече детайли и подробности  – www.elasnas.com

  И нека приключенията да започнат съвсем скоро!

  ЕЛА С НАС! 😀

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Документи за попълване