30.10 - 01.11

3 дни, между 3 планини, СЪС и БЕЗ КОЛЕЛА

За тазгодишната есенна ваканция за Деня на Будителите сме подготвили съвсем ново и интересно приключение за твоето дете.

Предвидили сме 2 групи – едната се придвижва с колела, а другата обикаля интересни места пеша и с приключенския ни бус. И двете вечери всички се събираме на едно място, за да споделим преживяното ЗАЕДНО!

В третия ден, в духа на празника на народните будители, всички се впускаме в интересна игра в град Банско, с която по забавен начин ще научим много интересни и важни неща за историята на града и някои видни негови жители –  радетели на българската култура и дух.

Програмата за двете групи:

🥾 ПЕШАЦИ

Ден 1 – 30.10

За този ден сме предвидили разходка до Рилския манастир и Стобските пирамиди, на връщане от него.

В следобедните часове от Рила се пренасяме в Родопа и по-точно в село Орцево *, където ни очаква вкусна вечеря и разбира се среща с колоездачите от другата група.

Ден 2 – 31.10

След хубава закуска с домашни мекици, сирене и сладко, поемаме отново към полите на Рила планина. Този път мястото е Фън Парк Рила, където ще се повозим на колички по специално инсталирано трасе. Ще си поиграем, ще се поразтъпчем в района. Ще си направим и пикник за обяд.

В късния следобед се отправяме с приключенския бус към третата планина Ирин-Пирин и по-точно любимият ни хотел Орбел**, в Добринище.

Очаква ни минерален басейн, вкусна вечеря и  подобаващо празненство с маски вечерта (все пак е 31 октомври!). И пак сме с групата на колоездачите,  разбира се!

Ден 3 – 01.11

За деня на Будителите сме намислили интересно приключение в град Банско, в което под формата на игра, всички ще научат за важни и интересни факти и събития от историята на града.

Закуската в този ден ще е в хотел Орбел, а обядът ще е „сух пакет“.

В следобедните часове поемаме към София.

🚵 КОЛОЕЗДАЧИ

Ден 1 – 30.10

След двучасов преход с буса до Добринище, поемаме с теснолинейката към гара Аврамово. Колелата са натоварени на влака! Пътуването отнема около 2 часа. 

Веднага, след като пристигнем, поемаме с колелата по чудно билно трасе, със сравнително леки изкачвания и спускания, за да стигнем до с. Орцево*.  Там ни очакват останалите приключенци, вкусна вечеря и много споделяне.

Ден 2 – 31.10

След обилна закуска с  мекици, сирене и домашно, сладко поемаме с колелата по черен път,  в посока Пирин. Очаква ни  нестръмно спускане, покрай река, която ще пресичаме на няколко пъти. В края на прехода ще се движим по асфалтов неоживен път. Ще преминем през няколко интересни махали, за да стигнем до град Елешница, където ще ни очаква бус на ЕЛА С НАС.

Придвижваме се до х-л Орбел ** в Добринище, където се отдаваме на минерален басейн, вкусна вечеря, маскиране и забавления.

Ден 3 – 01.11

За деня на Будителите сме намислили интересно приключение в град Банско, в което под формата на игра, децата ще научат за важни и интересни факти и събития от историята на града.

Закуската в този ден ще е хотел Орбел. а обядът ще е „сух пакет“.

В следобедните часове поемаме към София.

 

Кратка информация за местата за настаняване:

  • *Орцево – село Орцево е най-високо разположеното село в България. Намира се на едно от най-западните била на Родопа, със спираща дъха гледка към Пирин планина. Ще се настаним във Вила Орцево, ще се храним с чудно вкусна храна, приготвена от самите ни домакини и  изцяло с домашни продукти.
  • ** Хотел Орбел 4* – Добринище е наше любимо място, където не за първи път отсядаме с детски групи. Уютната обстановка, басейнът с минерална вода и много вкусната храна са само част от нещата, които ни карат да се връщаме на това място.

ОРГАНИЗАЦИЯ, ЦЕНА И ЛОГИСТИКА

Мястото на тръгване ще уточним индивидуално.

Тръгване – 07:00

Връщане – 17:00

Цена: 360 лв.

Цената включва:  инструктори, активности, транспорт от/до София и логистика на място, настаняване в  къща за гости в с. Орцево (нощувка, закуска + вечеря) и х-л Орбел 4*, Добринище (нощувка, закуска+вечеря), сух пакет за обяд на 31.10 и 01.11, билети за влак, билети за Фънпарк Рила, групова медицинска застраховка.

Цената не включва: обяд за първия ден (сандвичи, приготвят се вкъщи), джобни пари

Срок за записване: 15 октомври

Плащане – до 3 дни след записването.

При отказ по-късно от 72 часа преди началото на лагера удържаме 50% компенсация.

Запиши се за Приключение за деня на Будителите

Ако имате въпроси, обаждайте ни се!
0883 995006 – Милена
0888 304242 – Ники