fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

Сини лагуни – Вкусна храна – Древна история

о. Крит – най-южната точка на Гърция е осеяна с красиви плажове, отвсякъде лъха на древна история, а таверните с вкусна храна са запазена марка.

През шестте дни, които ще прекараме на острова, ще се опитаме да те заведем на едни от най-добрите места. Постарали сме се програмата да е балансирана между приключение и почивка, а хапването на типична и много вкусна храна ще бъде съществен детайл.

Всичко това става възможно, защото с нас ще бъде  водач – експерт по темата Крит. 

Освен, че е професионален екскурзовод, археолог, Соня е приключенец по душа и голям ценител на вкусната храна. Говори перфектно гръцки и знае много добре къде да ни заведе и какво да ни предложи.

Подробности:

Пътуването от/до София ще бъде със самолет.

На място ще се движим с бус на Ела с Нас.

Програмата по дни:

Ден 1 – 12.07

Кацане сутринта в Ханя, трансфер от летището до пансиона, където ще отседнем за целия си престой.

Настаняване и свободно време за почивка. Следва ( по желание ) организирана разходка в стария град и плаж в района на Ханя.

Обядът и вечерята може да са групово или индивидуално.

И в двата варианта разчитаме на препоръките на нашия водач.

Ден 2 – 13.07

Фокусът за деня е един от най-красивите плажове на острова, с прочутия розов пясък- Елафониси. Целият район е защитена местност, част от програмата Натура 2000.

Възможност за лека разходка ( 30 мин ) по екопътека, до втори красив плаж с кедрова горичка.

Вечерята е на път, на връщане в автентична таверна с домашно приготвени местни специалитети. Таверната не е “туристическа” и за нея знаят само експерти и местните.

Ден 3 – 14.07

Изследването на плажове продължава. В този ден сме на плаж, който е на 2 място в класация за най-красивите плажове в света! Ще трябва да тръгнем с буса рано от Ханя, а веднъж пристигнали в района, до самия плаж ще стигнем след 20 минутна разходка. Ще си направим морски пикник под кедрова гора. 

Връщане, вечеря в Ханя и време за вечерни разходки.

Ден 4 – 15.07

Ден за история и археология. Няма как да пропуснем, защото Крит е люлка на една от първите европейски цивилизации – Минойската. Посещение на величествения дворец – Кносос. Възстановеният дворец на Кносос някога е смятан за дома на легендарния цар Минос, чиято съпруга ражда Минотавъра – полубик, получовек, – на когото били принасяни човешки жертви и който живеел в таен лабиринт под двореца. Дворецът датира от 1700 г. пр.н.е., макар блясъкът и живостта на фреските му и изтънчеността на неговия план и организация да го правят да изглежда почти съвременен. По желание посещение и на археологическия музей в Ираклио (който отстъпва само на този в Атина). Свободно време за разходка.

На връщане задължителна спирка е Ретимно, където ще вечеряме пак в автентична таверна. Ако тръгнем “ навреме” преди това, може да направим и кратък плаж.

Ден 5 – 16.07

Свободен ден в Ханя. Плажове в района има достатъчно. Може да бъде организирано с буса или индивидуално. Ще решаваме на място.

Ден 6 – 17.07

Това е денят за отпътуване към София. Но преди това ще има време за разходка, плаж, подготовка за път.

Следва трансфер до летището и отпътуване.

 

Цена: 1090лв.

Цената включва: организация, 2 водачи, настаняване в Ханя, трансфери и логистика на острова за всички екскурзии, с бус на ЕЛА С НАС..

Цената не включва: изхранване, самолетен билет София-Ханя-София, такси за музеи и някои плажове.

 

👉 Мястото за настаняване в Ханя: https://www.earini.gr/

 

👉 Полетите София-Ханя -София са директни с Райънеър:

FR349   12 юли   SOFCHQ*    0645 0815

FR350   17юли    CHQSOF    1900 2030

  • CHQ – Ханя

При желание, може да съдействаме с издаване на самолетни билети.

 

Ако имаш въпроси, обади ни се!

☎️ 0897556100 – Соня

☎️ 0883995006 – Милена

Документи за попълване