fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

Приключение Цугшпице и Тирол

'WIRKLICH WUNDERBAR'

СЕЗОН 1

КОГА: 16 - 24 август

Възраст :пораснали приключенци, родител+ дете ( над 12г.), тийнейджъри

ЦЕНА

Алпите са планина, която привлича много хора от целия свят. И зиме, и лете това е една работилница за незабравими приключения. Дали ще си в някоя долина, покрай някоя красива река или ще катериш към някоя хижа или връх, красотата и специалната атмосфера са силно впечатляващи и оставят спомени за цял живот. Затова винаги искаш да се връщаш и да изследваш и откриваш нови и нови места там.

Това приключение ще бъде много вълнуващо и ще остави незабравими спомени.

Ще започнем в Бавария, Германия, а после ще се преместим в Тирол. Но по средата ще “отскочим” пак до Германия. Изобщо ще бъде много динамично и интересно. Ще се съобразяваме и с времето разбира се. Може някои от предвидените приключения да отпаднат, но ще ги заменим с други и пак ще е много забавно и интересно.

И така…

Ще пътуваме с нашия приключенски бус от България. Понеже пътят е дълъг, ще направим една междинна спирка в Любляна. Там ще бъде и първата ни нощувка. Няма как да пропуснем да направим една приятна вечерна разходка в центъра на града.

На другия ден много рано поемаме за Гармиш. Ще пристигнем около обяд. От Гармиш започва нашето приключение “Цугшпице”. 

Цугшпице е най-високият връх в Германия2962м. Той се намира в Баварските Алпи, в окръг Гармиш-Партенкирхен, провинция Бавария.

В рамките на два дни ще се качим до върха. Приключението започва със спиращ дъха с красотата си каньон – Партнахклам. Високи отвесни скали, млечно-синя пенлива река, редуващи се тунели и открити места…. Мястото е  красиво и впечатляващо, наистина! След като преминем през каньона продължаваме напред и нагоре:)!

По пътя ни очакват две прекрасни алпийски хижи – първата в една долина, която много прилича на Мальовишката, където и ще нощуваме, а втората на доста високо, заобиколена от близки и далечни алпийски върхове. След втората хижа поемаме към върха, като последната фаза може да я преминем и с лифт. Ще решаваме на място, според кондицията на групата.

Гледката от Цугшпице е невероятна! 360 градусова панорама с алпийски върхове. Има и хубава бира!

Поемаме надолу, в посока Гармиш с гондола, чийто под е прозрачен и се виждат скалите под нас. Велико!

Слизаме на едно място, където се е притаило красивото езерото Айбзее….

Няма да бързаме хич! Ще се разходим покрай него, може да си направим и плаж и да поплуваме.

След това се качваме на едно яко ретро влакче и поемаме към Гармиш. Там се добираме до буса и поемаме към следващите приключения…

Тирол

Тирол е наше любимо място. Обичаме да ходим там и лете, и зиме. Имаме приятели, любими места, любима храна. Ще споделим всичко това с теб и сме сигурни, че ще ти хареса много.

Пътят с буса от Гармиш до следващия ни базов лагер в Тирол ще е около час. Настаняваме се в едно наистина прекарсно място, което ще е наш базов лагер до края – CHALET WIRKLICH WUNDERBAR Да, така се казва!:)

Очакват ни няколко супер приключенски дни в Тирол.

Ще си наемем електрически колела и ще изследваме с тях в долината на една невероятно красива река, с красивото име Изар. В края на тура, вече в Бавария, ни очаква много приятна бирария, с вкусни местни специалитети и хубава бира. 

Ще направим пешеходен преход до едно тюркоазено синьо високопланинско езеро, а след това в близката хижа може да пробваме чудни тиролски специалитети.

Със сигурност ще остане време и за разходка в Инсбрук – столицата на Тирол.

И за плаж на едно огромно и много красиво езеро – за него ще се върнем отново в Бавария.

През цялото време ще си общуваме с местни хора- наши познати, приятели, а и случайно срещнати приключенци по пътя. Който говори немски ще има възможност да го практикува. Местните диалекти са много различни, но всички хора са склонни да говорят и на книжовен език…почти винаги!😀 Ще тренираме!

Досега почти не сме срещали човек в Тирол, който да не говори и поне малко английски. Дори и симпатичните тиролски баби го “шпрехат”.

Така че, с езика проблем няма да имаме.

Със сигурност няма да пропуснем да опитаме Кайзершмарен, любимият ни Гермкньодел, ябълков щрудел, истински вкусен шницел със сладко от боровинки и картофена салата…..ще пийнем и альмдудлер разбира се!

Ех…..Тирол е прекрасен! Ще му се насладим на 100%!

Връщането ни ще бъде отново с междинен стоп и нощувка в Любляна. А спомените и преживяванията ще останат завинаги в сърцата ни!

И най-важното – ще преживеем всичко това заедно!

Цена 

Цената включва: водачи, организация, целия транспорт, логистика и пътни такси, една нощувка в хижа с включени вечеря и закуска, лифт + влак от Цугшпице, настаняване в луксозно шале в Тирол, наем на е-байк, 2 нощувки със закуски в Любляна, застраховка

Цената не включва: изхранване, лични разходи.

ЕЛА С НАС! 😀

📌 Местата за приключението ще бъдат ограничени – точно 6, защото ще пътуваме само с един бус.

📌 За Цугшпице е необходим опит в по-продължителни планински преходи. Не се изизскват специфични алпийски умения. Преходите са между 5 и 7 часа на ден с почивките.

Ако имаш въпроси или искаш направо да се запишеш – обади ни се!

☎️ 0883995006 ☎️ 0888 304242

Документи за попълване