fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

КОГА: 25 ЮНИ - 30 ЮНИ

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15.04.2024

ЦЕНА : 790 EUR РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15.04.2024

СЕЗОН 2

Сини лагуни – Вкусна храна – Древна история Водопади – Диви плажове

о. Крит – най-южната точка на Гърция е осеяна с красиви плажове, високи планини, отвсякъде лъха на древна история, а таверните с вкусна храна са запазена марка.

През шестте дни, които ще прекараме на острова, ще се опитаме да те заведем на едни от най-добрите места. Постарали сме се програмата да е балансирана между приключение и почивка, а хапването на типична и много вкусна храна ще бъде съществен детайл.

Всичко това става възможно, защото с нас ще бъде  водач – експерт по темата Крит. 

Освен, че е професионален екскурзовод, археолог, Соня е приключенец по душа и голям ценител на вкусната храна. Говори перфектно гръцки и знае много добре къде да ни заведе и какво да ни предложи.

Подробности:

Пътуването от/до София ще бъде със самолет.

Разписание на полетите:

25 юни

15:30 СОФИЯ   –   17:00 ХАНЯ

30 юни

18:50 ХАНЯ   –   20:25 СОФИЯ

На място ще се движим с бус на Ела с Нас.

Ще отседнем в Ханя – малко градче, с много красива стара част, с живописни малки и тесни улички и прекрасни гледки към морето.

 Мястото за настаняване в Ханя:

https://chania-rooms.com/

Избрали сме хотелче в самия център на стария град, което улеснява значително самостоятелните разходки в свободното време на групата.

Програмата по дни:

Ден 1 – 25.06

Кацаме късен следобед в Ханя, натоварваме се на буса и може да отидем за кратък плаж. За старт на приключението сме избрали много красив, малък плаж, близо до летището, с много приятна таверна, където може и да похапнем. След това поемаме към града и хотела, където ще отседнем. Градчето Ханя предразполага за приятни разходки по малки улички, по крайбрежната и леки отбивки за вкусна храна, а по-късно и коктейли, близо до морето. 

Ден 2  –  26.06

Изследването на красивите критски плажове продължава. За да се климатизираме съвсем, сме избрали красивия розов плаж Елафониси. По това време навалица все още няма и ще имаме възможност да се насладим на красивата лагуна и кристално чистата вода. Пътя до мястото е около час в посока с буса. Вечерята ще направим на път за Ханя, а после – свободна програма.

Ден 3 – 27.07

За третия ден на острова сме избрали да отидем на друг много красив плаж Балос. На отиване с буса, а връщането по желание може да стане с корабче.

Ден 4 – 28.06

След обиколките по плажове и каньон, е време за почивка. За този ден сме избрали да отидем до двореца Кносос, останал частично запазен още от времето на древната Микенска цивилизация. За целта ще поемем от Ханя с буса в посока към столицата на острова – Ираклион.

Посещението на Кносос ще отнеме около час, след това отиваме и в самия град, където програмата е свободна. Който има желание може да посети богатия на експозиции археологически музей. Ще остане време и за разходка в стария град, както и за вкусно хапване. Имаме специално предложение за място!

На връщане ще се отбием в живописното Ретимно – малко китно градче, кацнало на брега на морето. Старата му част, с примамливите тесни улички ще ни завладее напълно.

Там ще останем до късно – ще вечеряме и ще се разходим добре.

Ден 5 – 29.06

В този ден ще отидем към южната и по-дива част на острова. Очакват ни Водопад Кортальотико, плаж Превели и древен и красив манастир.

Ден 6 – 30.06

Този ден е свободен за разходки в Ханя. Имаме достатъчно време на разположение до вечерния полет обратно към София.

Какво включва цената: организация, 2 водачи, настаняване – 5 нощувки в Ханя,  трансфери от/до летището и логистика на острова за всички екскурзии с бус на ЕЛА С НАС.

Цената не включва: изхранване , самолетен билет София-Ханя-София, такси за музеи и някои плажове.

Как става записването: 50 % предплащане.

Доплащането е една седмица преди приключението.

Ако имаш въпроси, обади ни се! Ще ти разкажем още подробности за острова, храната, цените, организацията от първа ръка!

☎️ 0897556100 – Соня

☎️ 0883995006 – Милена

Документи за попълване