fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

КОГА:19 септември - 26 септември

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 01 септември

ЦЕНА : 740 EUR

СЕЗОН 2

Сини лагуни – Вкусна храна – Древна история – Каньон Самаря

о. Крит – най-южната точка на Гърция е осеяна с красиви плажове, високи планини, отвсякъде лъха на древна история, а таверните с вкусна храна са запазена марка.

През седемте дни, които ще прекараме на острова, ще се опитаме да те заведем на едни от най-добрите места. Постарали сме се програмата да е балансирана между приключение и почивка, а хапването на типична и много вкусна храна ще бъде съществен детайл.

Всичко това става възможно, защото с нас ще бъде  водач – експерт по темата Крит. 

Освен, че е професионален екскурзовод, археолог, Соня е приключенец по душа и голям ценител на вкусната храна. Говори перфектно гръцки и знае много добре къде да ни заведе и какво да ни предложи.

Подробности:

Пътуването от/до София ще бъде със самолет.

Разписание на полетите:

19 септември

07:55 СОФИЯ   –   09:30 ХАНЯ
 
26 септември
 
05:55 ХАНЯ   –   07:30 СОФИЯ
 
 

На място ще се движим с бус на Ела с Нас.

Ще отседнем в Ханя – малко градче, с много красива стара част, с живописни малки и тесни улички и прекрасни гледки към морето.

👉 Мястото за настаняване в Ханя:

https://chania-rooms.com/

Избрали сме хотелче в самия център на стария град, което улеснява значително самостоятелните разходки в свободното време на групата.

Програмата по дни:

Ден 1 – 19.09

Кацане сутринта в Ханя, натоварваме се на буса и отиваме на ПЛАЖ!  За старт на приключението сме избрали много красив, малък плаж, близо до летището, с много приятна таверна, където може и да обядваме. След това поемаме към града и хотела, където ще отседнем. Не сме ограничени от часове, ще плажуваме колкото искаме и след това до вечерта сме предвидили свободно време. Градчето Ханя предразполага за приятни разходки по малки улички, по крайбрежната и леки отбивки за вкусна хранна, а по-късно и коктейли, близо до морето. 

Ден 2  –  20.09

Изследването на красивите критски плажове продължава. За да се климатизираме съвсем, сме избрали красивия розов плаж Елафониси. По това време на лятото вече навалицата ще е намаляла и ще имаме възможност да се насладим на красивата лагуна и кристално чистата вода. Пътя до мястото е около час в посока с буса. Вечерята ще направим на път за Ханя, а после – свободна програма.

Ден 3 и 4 – 21/22.09

Очаква ни двудневно приключение, което започва с автобус от Ханя, продължава с преход през най-големия каньон на острова Самаря, нощувка на красив залив в подножието на каньона, плаж на другия ден, с възможност за приключение с каяци и отпътуване с корабче.

Звучи супер, нали?

Каньонът е уникално красив и си струва всяко усилие. Ходенето ще бъде през целия ден, (около 6-7 часа), като в първия един час придвижването ще е надолу, а след това само по равен участък, в посока морето, без да има изкачвания. Предвидили сме умерено темпо, без много бързане, за да се насладим максимално на мястото. Но все пак ще трябва да стигнем навреме за вкусната вечеря. 

Задължително е да отбележим, че не се изискват някакви специални умения за ходенето, няма технически сложни пасажи, за които трябва специална екипировка. Необходимо е средна физическа издържливост и желание и хъс за приключение. Разбира се и удобни обувки и компактен багаж.

Обещаваме да бъде назабравимо!

На следващия ден, след като закусим добре в хотелчето, ще можем да се насладим на хубав плаж и почивка. 

Хотелът ни е Tarra.

Корабчето ни за връщане е чак в 17 ч. След него ни очаква и пътуване с автобус към Ханя, през един от най-живописни райони на острова – Свакя.

Ден 5 – 23.09

След обиколките по плажове и каньон, е време за почивка. За този ден сме избрали да отидем до двореца Кносос, останал частично запазен още от времето на древната Микенска цивилизация. За целта ще поемем от Ханя с буса в посока към столицата на острова – Ираклион.

Посещението на Кносос ще отнеме около час, след това отиваме и в самия град, където програмата е свободна. Който има желание може да посети богатия на експозиции археологически музей. Ще остане време и за разходка в стария град, както и за вкусно хапване. Имаме специално предложение за място!

На връщане ще се отбием в живописното Ретимно – малко китно градче, кацнало на брега на морето. Старата му част, с примамливите тесни улички ще ни завладее напълно.

Там ще останем до късно – ще вечеряме и ще се разходим добре.

Ден 6 – 25.09 – този ден сме оставили за свободен в Ханя. Разходки, отбивки по малките улички на стария град, кафенца, вкусен обяд. При желание може да отидем и на следобеден плаж.

Ден 7 – 26.09 – трансфер до летището и отпътуване рано сутринта.

 

Цената включва: организация, 2 водачи, настаняване – 6 нощувки в Ханя, 1 нощувка в Агиа Румели, с включена вечеря и закуска за нея, трансфери от/до летището и логистика на острова за всички екскурзии с бус на ЕЛА С НАС.

Цената не включва: изхранване ( освен закуска и вечеря в Агиа Румели), самолетен билет София-Ханя-София, такси за музеи и някои плажове.

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ : до 01 септември.

Ако имаш въпроси, обади ни се! Ще ти разкажем още подробности за острова, храната, цените, организацията от първа ръка!

☎️ 0897556100 – Соня

☎️ 0883995006 – Милена

Документи за попълване