fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

КОГА:17 - 24 септември

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 31 август

ЦЕНА : 1390 лв.

Сини лагуни – Вкусна храна – Древна история – Каньон Самаря

о. Крит – най-южната точка на Гърция е осеяна с красиви плажове, високи планини, отвсякъде лъха на древна история, а таверните с вкусна храна са запазена марка.

През седемте дни, които ще прекараме на острова, ще се опитаме да те заведем на едни от най-добрите места. Постарали сме се програмата да е балансирана между приключение и почивка, а хапването на типична и много вкусна храна ще бъде съществен детайл.

Всичко това става възможно, защото с нас ще бъде  водач – експерт по темата Крит. 

Освен, че е професионален екскурзовод, археолог, Соня е приключенец по душа и голям ценител на вкусната храна. Говори перфектно гръцки и знае много добре къде да ни заведе и какво да ни предложи.

Подробности:

Пътуването от/до София ще бъде със самолет.

Разписание на полетите:

17 септември

07:20 СОФИЯ   –   08:50 ХАНЯ
 
24 септември
 
09:15 ХАНЯ   –   10:45 СОФИЯ
 
 

На място ще се движим с бус на Ела с Нас.

Ще отседнем в Ханя – малко градче, с много красива стара част, с живописни малки и тесни улички  и прекрасни гледки към морето.

👉 Мястото за настаняване в Ханя: избрали сме хотелче в самия център на стария град, което улеснява значително самостоятелните разходки в свободното време на групата.

Загубването поне веднъж е задължително! 😀

👉 линк към сайта на хотела:https://www.earini.gr/

Програмата по дни:

Ден 1 – 17.09

Кацане сутринта в Ханя, трансфер от летището до хотела, където ще отседнем за целия си престой (без една вечер! – за да разбереш, чети нататък!)

Настаняване и свободно време до вечерта – разходки в стария град, хапване, приятни отбивки. 😀

Обядът и вечерята може да са групово или индивидуално.

И в двата варианта може да се разчита на препоръките на нашите водачи.

Знаем и прекрасни места за вечерни коктейли!

Ден 2 и 3 – 18/19. 09

Очаква ни двудневно приключение, което започва с автобус от Ханя, продължава с преход през най-големия каньон на острова Самаря, нощувка на красив залив в подножието на каньона, плаж на другия ден с възможност за приключение с каяци и отпътуване с корабче.

Звучи супер, нали?

Каньонът е уникално красив и си струва всяко усилие. Ходенето ще бъде през целия ден, (около 6-7 часа), като в първия един час придвижването ще е надолу, а след това само по равен участък, в посока морето, без да има изкачвания. Предвидили сме умерено темпо, без много бързане, за да се насладим максимално на мястото. Все пак ще трябва да стигнем навреме за вкусната вечеря.

Задължително е да отбележим, че не се изискват някакви специални умения за ходенето, няма технически сложни пасажи, за които трябва специална екипировка. Необходимо е средна физическа издържливост и желание и хъс за приключение. Разбира се и удобни обувки и компактен багаж.

Обещаваме да бъде назабравимо!

На следващия ден ще можем да се насладим на хубав плаж и почивка. Корабчето ни за връщане е чак в 17 ч. След него ни очаква и пътуване с автобус към Ханя, през един от най-живописни райони на острова – Свакя.

Ден  4 – 20.09

Фокусът за деня е един от най-красивите плажове на острова, с прочутия розов пясък – Елафониси. Целият район е защитена местност, част от програмата Натура 2000.

До него ще отидем в следобедните часове, а преди това ще плажуваме на друг красив плаж под естествената сянка на красиви кедрови дръвчета.

До него се стига с кола и кратко ходене пеша (15 – 20 мин.).  Ще носим само плажните си чанти. Ще трябва да сме обути с удобни обувки. Плажът е като от приказките – диво място с малко хора,кристално чиста вода и красиви лагуни.

Вечерята е на път, на връщане, в автентична таверна с домашно приготвени местни специалитети. Таверната не е “туристическа” и за нея знаят само експерти и местните, а храната наистина е много много вкусна! Проверено е съвсем скоро.

Ден 5 – 21.09

За този ден сме избрали друг много красив плаж на острова – Бальос. За да изпреварим туристите, идващи до него с корабчета, ние ще отидем още сутринта с буса. За целта ще трябва да тръгнем рано от Ханя. Задължително има предвидено време и кафе на път и вкусни критски закуски!

Стигайки района с кола, освен че ще имаме шанса да видим красивите лагуни от високо, ще имаме поне час да се насладим на плажа и гледката на спокойствие.

Мястото наистина е вълшебно красиво и трябва да се види и почувства.

Ще направим там и плаж, а на връщане, който иска ще може да се придвижи с корабче. Пътьом има междинна спирка на красиво островче, а за по-надъханите – качване до стара крепост.

Бусът на ЕЛА С НАС ще очаква морските приключенци от групата на пристанището, където акустира корабчето.

Следва връщане в Ханя и свободна програма.

Ден 6 – 22.09

След обиколките по плажове и каньон, е време за почивка. За този ден сме избрали да отидем до двореца Кносос, останал частично запазен още от времето на древната Микенска цивилизация. За целта ще поемем от Ханя с буса в посока към столицата на острова – Ираклион.

Посещението на Кносос ще отнеме около час, след това отиваме и в самия град, където програмата е свободна. Който има желание може да посети богатия на експозиции археологически музей. Ще остане време и за разходка в стария град, както и за вкусно хапване. Имаме специално предложение за място!

На връщане ще се отбием в живописното Ретимно – малко китно градче, кацнало на брега на морето. Старата му част, с примамливите тесни улички ще ни завладее напълно.

Там ще останем до късно – ще вечеряме и ще се разходим добре.

Ден 7 – 23.09

Седмият ден ще бъде ден за почивка. Свободна програма в Ханя. Който още не е купил подаръчета и сувенири или просто иска да се разходи и наслади на градчето, ще има тази възможност.

Вечерта може да се организираме с обща вечеря и коктейли. 😀

Ден 8 – 24.09 – Трансфер с буса до летището и отпътуване сутринта към София

Цена: 1390 лв.

Цената включва: организация, 2 водачи, настаняване – 7 нощувки в Ханя, трансфери от/до летището и логистика на острова за всички екскурзии с бус на ЕЛА С НАС, автобусни билети и корабче + такса за каньон Самаря, застраховка.

Цената не включва: изхранване, самолетен билет София-Ханя-София, такси за музеи и някои плажове, корабче (по желание) от плаж Бальос.

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ : до 31 август

Ако имаш въпроси, обади ни се! Ще ти разкажем още подробности за храната, цените, организацията от първа ръка!

☎️ 0897556100 – Соня

☎️ 0883995006 – Милена

Документи за попълване