fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

СЕЗОН 2

КОГА:03 - 09 септември

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 20 ЮЛИ

ЦЕНА : 1450 лв.

Сини лагуни – Вкусна храна – Древна история – Каньон Самаря

о. Крит – най-южната точка на Гърция е осеяна с красиви плажове, високи планини, отвсякъде лъха на древна история, а таверните с вкусна храна са запазена марка.

През седемте дни, които ще прекараме на острова, ще се опитаме да те заведем на едни от най-добрите места. Постарали сме се програмата да е балансирана между приключение и почивка, а хапването на типична и много вкусна храна ще бъде съществен детайл.

Всичко това става възможно, защото с нас ще бъде  водач – експерт по темата Крит. 

Освен, че е професионален екскурзовод, археолог, Соня е приключенец по душа и голям ценител на вкусната храна. Говори перфектно гръцки и знае много добре къде да ни заведе и какво да ни предложи.

Подробности:

Пътуването от/до София ще бъде със самолет.

Разписание на полетите:

03 септември

07:15 СОФИЯ   –   08:50 ХАНЯ
 
09 септември
 
09:15 ХАНЯ   –   10:45 СОФИЯ
 
 

На място ще се движим с бус на Ела с Нас.

Ще отседнем в Ханя – малко градче, с много красива стара част, с живописни малки и тесни улички  и прекрасни гледки към морето.

👉 Мястото за настаняване в Ханя: избрали сме хотелче в самия център на стария град, което улеснява значително самостоятелните разходки в свободното време на групата.

 

Програмата по дни:

Ден 1 – 03.09

Кацане вечерта в Ханя, трансфер от летището до хотела, където ще отседнем за целия си престой (без една вечер! – за да разбереш, чети нататък!)

Ден 2 и 3 – 04/05. 09

Очаква ни двудневно приключение, което започва с автобус от Ханя, продължава с преход през най-големия каньон на острова Самаря, нощувка на красив залив в подножието на каньона, плаж на другия ден с възможност за приключение с каяци и отпътуване с корабче.

Звучи супер, нали?

Каньонът е уникално красив и си струва всяко усилие. Ходенето ще бъде през целия ден, (около 6-7 часа), като в първия един час придвижването ще е надолу, а след това само по равен участък, в посока морето, без да има изкачвания. Предвидили сме умерено темпо, без много бързане, за да се насладим максимално на мястото. Все пак ще трябва да стигнем навреме за вкусната вечеря.

Задължително е да отбележим, че не се изискват някакви специални умения за ходенето, няма технически сложни пасажи, за които трябва специална екипировка. Необходимо е средна физическа издържливост и желание и хъс за приключение. Разбира се и удобни обувки и компактен багаж.

Обещаваме да бъде назабравимо!

На следващия ден ще можем да се насладим на хубав плаж и почивка. Корабчето ни за връщане е чак в 17 ч. След него ни очаква и пътуване с автобус към Ханя, през един от най-живописни райони на острова – Свакя.

Ден 4 – 08.09

След обиколките по плажове и каньон, е време за почивка. За този ден сме избрали да отидем до двореца Кносос, останал частично запазен още от времето на древната Микенска цивилизация. За целта ще поемем от Ханя с буса в посока към столицата на острова – Ираклион.

Посещението на Кносос ще отнеме около час, след това отиваме и в самия град, където програмата е свободна. Който има желание може да посети богатия на експозиции археологически музей. Ще остане време и за разходка в стария град, както и за вкусно хапване. Имаме специално предложение за място!

На връщане ще се отбием в живописното Ретимно – малко китно градче, кацнало на брега на морето. Старата му част, с примамливите тесни улички ще ни завладее напълно.

Там ще останем до късно – ще вечеряме и ще се разходим добре.

 

Ден  5 – 06.09

Фокусът за деня е един от най-красивите плажове на острова, с прочутия розов пясък – Елафониси. Целият район е защитена местност, част от програмата Натура 2000.

До него ще отидем в следобедните часове, а преди това ще плажуваме на друг красив плаж под естествената сянка на красиви кедрови дръвчета.

До него се стига с кола и кратко ходене пеша (15 – 20 мин.).  Ще носим само плажните си чанти. Ще трябва да сме обути с удобни обувки. Плажът е като от приказките – диво място с малко хора,кристално чиста вода и красиви лагуни.

Вечерята е на път, на връщане, в автентична таверна с домашно приготвени местни специалитети. Таверната не е “туристическа” и за нея знаят само експерти и местните, а храната наистина е много много вкусна! Проверено е съвсем скоро.

Ден 6 – 08.09 – този ден сме оставили за свободен в Ханя. Разходки, отбивки по малките улички на стария град, кафенца, вкусен обяд. При желание може да отидем и на следобеден плаж.

Ден 709.09 – трансфер до летището и отпътуване.

 

Цена: 1450 лв.

Цената включва: организация, 2 водачи, настаняване – 6 нощувки в Ханя, трансфери от/до летището и логистика на острова за всички екскурзии с бус на ЕЛА С НАС,  застраховка.

Цената не включва: изхранване, самолетен билет София-Ханя-София, такси за музеи и някои плажове

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ : до 15 юли

Ако имаш въпроси, обади ни се! Ще ти разкажем още подробности за острова, храната, цените, организацията от първа ръка!

☎️ 0897556100 – Соня

☎️ 0883995006 – Милена

Документи за попълване