fbpx
Skip to content

ДНЕВНИ ЛАГЕРИ ЛЯТО 2020

  ДНЕВНИ ЛАГЕРИ ЛЯТО 2020

   

  Защо са забавни и полезни за децата и какво включваме този сезон?

  ☑️ Ако смяташ, че детето ти все още не е готово да се отдели за дълго от дома и семейството си, но искаш да го запишеш на лагер

  ☑️ Ако то е още малко ( 4-6 г.)

  ☑️ Ако е по-голямо ( 7-12г.)

  ☑️ Ако искаш всеки ден да е сред природата и на чист въздух

  ☑️ Ако вярваш или все още не съвсем, че в процеса на играта, приключението и справянето с предизвикателства, детето ти научава много и става по-самостоятелно и уверено в себе си…

  Запиши го на Дневни Лагери с нас!

  5 ДНИ-5 МЕСТА-5 ПРИКЛЮЧЕНИЯ

  5 дни – лагерът се случва от понеделник до петък

  5 места – всеки ден сме на различно място

  5 приключения – всеки ден правим нещо различно

  А в края на всеки ден детето се прибира у дома със зачервени бузи и блясък в очите, с нови знания за света и с хъс за следващото приключение!

  Какво се стараем да постигнем?

  🔷Избираме местата, на които ходим да са в близост до София, за да не губим много време в път и да има повече време за приключенстване.

  🔷Опитваме се непрекъснато да измисляме нови места и предизвикателства за децата, за да им е интересно и забавно винаги, когато са с нас.

  🔷Основна цел на всички наши програми е посредством игрите и забавленията, да научим децата на важни неща свързани с опазването на природата и оцеляването в нея.

  🔷Всички активности са съобразени с възрастта на децата, метереологичните условия и стандартите за сигурност и безопастност.

  🔷Състезателният елемент отсъства! Залагаме на предизвикателства, които провокират екипната работа, изобретателността и въображението на децата.

  🔷На всеки 6 -7 деца има по един инструктор.

  Какво сме подготвили за този сезон?

  Този сезон въвеждаме отделна група за най-малките 4-6г. На базата на личния ни опит, като родители, смятаме, че децата на тази възраст са абсолютно готови да приключенстват и да се учат на самостоятелност. Разбира се, всяко дете се развива по свой индивидуален начин, но винаги може да се пробва.

  Предлагаме възможност за еднодневно записване, така че…защо не?!

  Всяка седмица ще правим планински преход, съобразен с възрастта на децата. По-големите ще изкачват Камен дел, Черни връх или някой друг в близост до София връх.

  По-малките ще се качат до някоя хижа, ще вървят покрай река. Витоша, Плана, Верила, Люлин планина предлагат много възможности за това.

  Езда ще има всяка седмица. И за малките, и за големите. Правим го в Плана, на конна база Адгор. Децата винаги са очаровани и щастливи от общуването си с конете. Тези, които пробват за първи път разбират и къде живеят кончетата, как стопаните на базата се грижат за тях.

  Правим първи стъпки в ориентирането за по-малките и интересни игри със задачи по ориентиране за по-големите. Предизвикателства с въжени елементи, построяване на заслон, правилата за оказване на първа помощ са част от нещата, които децата ще научат с нас.

  Залагаме и на арт занимания сред природата – активности свързани с рисуване, музика, изработка на бижута. Миналата година запалихме няколко деца и сме много радостни, че продължават да се забавляват с низането на мъниста и у дома.

  Подготвяме и занимания свързани с наблюдения на птици, като за тази цел ще каним орнитолози от Българското дружество за защита на птиците.

  През юли и август, при възможност, за по-големите ще организираме еднодневни каяк приключения на язовир Огняново.

  По време на самия сезон няма да спираме да търсим и добавяме към програмата ни нови приключения, информация за които ще публикуваме на:

  👉 нашия сайт: www.elasnas.com

  👉 фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/elasnas/

  👉инстаграм профила ни :  https://www.instagram.com/ela_snas/

  ЕЛА С НАС!

  Документи за попълване