fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

Където и да отидете, отидете с цялото си сърце.” – Конфуций

Очакват ни цели 5 дни, в които планинарстваме, пътешестваме, учим, помагаме си, споделяме, играем, опитваме, успяваме, не успяваме, пак опитваме и успяваме. В това приключение, през цялото време с нас са ИНСТРУКТОРИТЕ, които насочват, помагат, изслушват, обясняват, играят. В края на седмицата сме щастливи, доволни, жизнени и усмихнати. Срещнали сме нови приятели, придобили сме нови умения, опитали сме нови неща и сме по-уверени ЛИЧНОСТИ!

ПРОГРАМАТА:

  1. Понеделник – ден, в който правим игри за опознаване, лек преход в планината, учим се как правилно да се придвижваме, да стъпваме, да преодоляваме различни препятствия. Що е то планинска маркировка и как да я следим. Ще си говорим и за това, какво е задължително да има в раницата си всеки планинар и как да го използва. Наблюдаваме, изследваме, какви растения, животни, скали. Този ден обикновено сме на Витоша, като избираме маршрута според времето, групата и това, къде най-много ни се ходи!:)
  2. Вторник – Изгубени в…Това е ден за опознаване на населено място, неговата история, бит, култура. Децата се разделят на групи и имат мисии, които трябва да изпълнят. Задачите са свързани с обикаляне, разпитване, слушане, търпение….Винаги с групата има инструктор, който само наблюдава процеса и следи всичко да е наред.В каря на деня всяка група прави презентация какво и как е намерила и научила и така накрая всички знаем повече за мястото.
  1. Сряда – в този ден ще си намерим някоя хубава полянка в планината, на която ще пробваме различни предизвикателства. Ще се учим да се доверяваме един на друг, да си помагаме. Ще играем игра, която ще ни научи, че добрата комуникация и работата в екип водят до успех. Ще опитаме и да направим бивак от природни материали – каквото намерим в близката гора. Ще разберем какво е това ориентиране и как се случва. И ще търсим съкровище. О, ДА!
  2. Четвъртък – отиваме в конна база Войнеговци. Там освен, че ще яздим кончета ни очакват още нови приятели – лами, магаре, кокошки. Ще разберем важни и интересни неща за животните – как живеят, с какво се хранят, какво обичат. Как стопаните на фермата се грижат за тях с много любов и внимание. Ако е топло може да се пръскаме и с маркуч. Ще играем, ще рисуваме и много ще се забавляваме.
  3. Петък – Басейн, сладолед и усмивки

 

В последния ден от седмичното ни приключение се отправяме към минералния басейн, където ще се плацикаме и плуваме на воля.

Плувките са задължителни!  Усмивките – гарантирани!Който дойде с нас – ще види, ще разбере и ще почувства!

ЕЛА С НАС!

Ако имаш въпроси, обади ни се:

☎️  0883995006 ☎️  0888304242

ЕЛА С НАС!

Документи за попълване