fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

22 – 26 август

Където и да отидете, отидете с цялото си сърце.” 

 Очакват ни цели 5 дни, в които планинарстваме, пътешестваме, учим, помагаме си, споделяме, играем, опитваме, успяваме, не успявамеи, пак опитваме. В това приключение, през цялото време с нас са ИНСТРУКТОРИТЕ, които насочват, помагат, изслушват, обясняват, играят. В края на седмицата сме щастливи, доволни, жизнени и усмихнати. Срещнали сме нови приятели, придобили сме нови знания и умения, опитали сме нови неща и сме по-уверени ЛИЧНОСТИ!

ПРОГРАМАТА

ПЛАНИНАТА Е МЯСТО ЗА ПРИЯТЕЛИ

1.Понеделник – ден, в който правим игри за опознаване, лек преход в планината, учим се как правилно да се придвижваме, да стъпваме, да преодоляваме различни препятствия. Що е то планинска маркировка и как да я следим. Ще си говорим и какво е задължително да има в раницата си всеки планинар и как да го използва. В този ден оставаме на Витоша, като маршрута ще изберем според времето и условията за деня. Преходът няма да е много труден, но все пак ще се поизморим. Със сигурност ще остане време и за интересни игри.

ОГНЕН ДЕН

2. Вторник – След планинарството ни очаква ден за готвене и хапване. Но първо ще разберем как безопасно и правилно се пали огън в природата. Какво е необходимо, за да се получи. Как се гаси накрая, така че да няма опастност от пожар. Когато огънят е готов, търпеливо ще изчакаме да стане хубава жарава, на която ще си опечем много вкусен хляб и да!!!, ние сами ще си го омесим по специална и ТАЙНА рецепта. Ще бъдем близо до река, така че да можем да се разхладим и да поджапаме, след като похапнем. Ще има муцуни оцапани със сажди, много усмивки и щасттливи възласи. Така е винаги, когато има огън, река и приятели.

В СВЕТА НА ЖИВОТНИТЕ

3. Сряда – отправяме се към село Маджаре, в полите на Рила планина. Там ни очакват много нови приятели от фермата на Оксана и Микеле. Ще общуваме с магарета и другите животни от фермата – кучета, котета, патета, кокошки. С магаретата ще направим и разходка, който иска може и да поязди магаре. Накрая всички получаваме и ‘Шофьорска книжка” за Магаре! Децата винаги се връщат много щастливи и доволни след това приключение.  

ДЕН ЗА КАТЕРЕНЕ И ПАК ЖИВОТНИ

4. Четвъртък – Отиваме на Витоша. Преди обед ще предизвикаме себе си със скално катерене. Ще се запознаем с катерачния инвентар, кое за какво служи и как катеренето е екипно занимание, в което е много важно търпението и доверието помежду ни! Всеки ще опита, ще преодолее страхове, ще погледне света “ от високо”.

Следобед ни очаква една много интересна среща с наша приятелка Катя, която успява да общува по различен и приятелски начин с кучета. Аз, Ти и Приятели това са тя и нейните кучета, заедно с които ще ни демонстрира и ще ни направи участници в спасяване на въображаем пострадал в планината. Самата Катя – планински спасител, ще ни разкаже важни и интересни неща за оказването на Първа помощ. Въобще ще бъде един много интересен, полезен и вълнуващ ден за всички деца, изпълнен с усмивки, лапи и нови приятелства!

БАСЕЙН, СЛАДОЛЕД И УСМИВКИ

5. Петък –  в последния ден от седмичното ни приключение се отправяме към минералния басейн, където ще се плацикаме и плуваме на воля.

Плувките са задължителни!  Усмивките – гарантирани!

Който дойде с нас – ще види, ще научи и ще почувства!
 
👉 Задължителна лична екипировка за деня:
1.Удобни обувки подходящи за планински преход.
2.Подходящо и удобно облекло за спортни игри и активности. Поларче, може и тънка пухенка ( ако има ), яке тип ветровка, шапка за слънце + такава за по-хладно време. Желателно е децата да са с дълги долни дрехи – панталон за планина, анцуг, клинче. Чорапите е добре да са дълги!
3.Шише за вода
4. Слънцезащитен крем
5.Репелент против насекоми
6.Дъждобран
7.Раничка – 10-15 L, препоръчително е да се закопчава отпред.
 
***За по-малките : резервен комплект дрехи, бельо + обувки не е излишен. Остава в буса и се ползва при нужда.
 
👉 Повече информация и ЗАПИСВАНЕ:
https://elasnas.com/day-camps/
 
Ако имаш въпроси, обади ни се:
☎️ 0883995006 ☎️0888304242
ЕЛА С НАС!

Документи за попълване