fbpx
Skip to content

ЕЛА С НАС

Където и да отидете, отидете с цялото си сърце.” – Конфуций

 Очакват ни цели 5 дни, в които планинарстваме, пътешестваме, учим, помагаме си, споделяме, играем, опитваме, успяваме, не успяваме, пак опитваме и успяваме. В това приключение, през цялото време с нас са ИНСТРУКТОРИТЕ, които насочват, помагат, изслушват, обясняват, играят. В края на седмицата сме щастливи, доволни, жизнени и усмихнати. Срещнали сме нови приятели, придобили сме нови умения, опитали сме нови неща и сме по-уверени ЛИЧНОСТИ!

ПРОГРАМАТА

 

ПЛАНИНАТА НИ ПРАВИ ПРИЯТЕЛИ

Понеделник – ден, в който правим игри за опознаване, лек преход в планината, учим се как правилно да се придвижваме, да стъпваме, да преодоляваме различни препятствия. Що е то планинска маркировка и как да я следим. Ще си говорим и какво е задължително да има в раницата си всеки планинар и как да го използва. Както и  ще имаме беседа по първа помощ. Пътеката до хижа Селимица е със съвсем подходящ наклон и дължина, като за първи ден. Освен това предлага много интересни находки за изследване. Може да стигнем и след нея. Най-важното е, че в края на деня вече сме ПРИЯТЕЛИ и продължаваме напред ЗАЕДНО!

 

МАГИЯТА НА КАРСТА – РАЗХОДКА С ЛОДКА

Вторник – в този ден ни очаква приключение в карстовия район край Луковит. Екопътека, река, пещери, интересни скални образувания, вкаменелости. Това крие този красив край на България. Ще се впуснем в интересно приключение. В едната посока на екопътеката ще бъдем с лодка, а на връщане ще се поразходим. Следобед отиваме в пещера Окната или по-известна, като “Божийте очи”. 

 

ДЕЦА И ПРИРОДА

Сряда – посоката е хижа Звездица на Витоша. Прекрасната поляна и красивата гора в района на хижата предлага интересни природни материали, с които ще творим красиви неща. Ще се оставим на въображението да ни води в това творческо приключение. Със сигурност ще се поразтъпчем и в гората, която е особено красива в този район.

 

Ветроходна АКАДЕМИЯ

Четвъртък – в четвъртия ден от нашето приключение ще бъдем на вода. Отиваме на язовир Искър, местност “ Будното око”. Там с помощта на нашите приятели от Ветроходна Академия София ще пробваме кану, каяк, съп и ще се возим на ветроходна лодка, а за тези, които искат ще разберат и опитат как става управлението й. Със сигурност ще има време за плацикане във водата и скокчета от кея на брега.

 

БАСЕЙН

Петък – защото лятото е все още тук и защото много обичаме водните приключение, и в този ден ще бъдем във водата. Този път в комплекс Котвата, Сапарева баня. Очаква ни ден с много плацикане, плуване, игри и разбира се СЛАДОЛЕД!

Който дойде с нас – ще види, ще научи и ще почувства!
 
 
👉 Задължителна лична екипировка за деня:
 
1.Удобни обувки подходящи за планински преход.
2.Подходящо и удобно облекло за спортни игри и активности. Поларче, може и тънка пухенка ( ако има ), яке тип ветровка, шапка за слънце + такава за по-хладно време. Желателно е децата да са с дълги долни дрехи – панталон за планина, анцуг, клинче. Чорапите е добре да са дълги!
3.Шише за вода
4. Слънцезащитен крем
5.Репелент против насекоми
6.Дъждобран
7.Раничка – 10-15 L, препоръчително е да се закопчава отпред.
 
***За по-малките : резервен комплект дрехи, бельо + обувки не е излишен. Остава в буса и се ползва при нужда.
 
👉 Повече информация и ЗАПИСВАНЕ:
https://elasnas.com/day-camps/
 
Ако имаш въпроси, обади ни се:
☎️ 0883995006 ☎️0888304242
ЕЛА С НАС!
 

Документи за попълване